Пълнозърнести питки с лимец



Продукти:
около 100 мл топла вода
2 супени лъжици олио
1 чаена лъжичка сода бикарбонат, разтворена в 1 супена лъжица оцет
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка захар

В купа поставяме брашното, солта и захарта. Разбъркваме. Прибавяме водата, олиото и разтворената в оцета сода. Замесваме тесто, което трябва да е меко и лепнещо. Покриваме с кърпа и оставяме за 15 минути. С набрашнени ръце офоряме 7 топки от тестото, които редим на разстояние една от друга. Правим недълбок разрез с нож. Печем в предварително загрята фурна ана 180С без вентилатор и на 160С с вентилатор за 35 минути. Изваждаме тавата и покриваме питките с кърпа за 10 минути.

Коментари

Популярни публикации