Веган шоколадови бисквитки


 

 Бисквитките са много вкусни, като можете да ги направите и в невеган вариант - може да ползвате обикновено прясно мляко, но не заменяйте кокосовото масло с краве, защото то придава много приятен аромат, мекота и сочност дори и след изстиването на бисквитките.


1 чаена чаша е с вместимост 240 милилитра

Продукти за около 16 броя:
1/2 чаена чаша разтопено кокосово масло или олио
1/3 чаена чаша бадемово или друго ядково мляко
2/3 чаена чаша какао на прах
1 чаена лъжичка бакпулвер
1/2 чаена чаша термоустойчиви веган шоколадови  капки
1 ампула ванилия на доктор Йоткер
1/2 чаена лъжичка сол
1/2 чаена чаша кафява захар
1 чаена чаша + 2 супени лъжици брашно

шоколадови капки за повърхността на бисквитките


Смесваме всички продукти и ги оставяме за около 5-10 минути в хладилник, след което със сладоледена лъжица с вместимост около 2 супени лъжици, вземаме от сместа и оформяме топчета. Подреждаме топките върху тава, покрита с хартия за печене, леко притискаме с длан, слагаме по няколко от шоколадовите капки, които също притискаме леко, и печем в предварително загрята фурна на 180С без вентилатор или на 160С с вентилатор за 10 минути. Изваждаме тавата и оставяме бисквитките да изстинат в нея за около 10-15 минути.



Коментари

Популярни публикации