Шоколадова торта



Както винаги, нямам време да си играя да украсявам, та не залагам толкова на външния вид, колкото на вкуса. Тортата не е много сладка, напоследък каквото купя - всичко кърти от сладост, сякаш 1 кг захар ще достави върховно удоволствие... Та, ако не ви е достатъчно сладък кремът, то добавете малко повече захар - просто опитайте.

диаметър 24 см

Продукти
8 яйца
8 супени лъжици захар
4 супени лъжици тъмно какао
5 супени лъжици брашно
150 грама слънчогледово олио

крем
800 мл прясно мляко
3 супени лъжици захар
1 и 1/2 пакетчета ванилия нишесте
100 грама шоколад 70% какао
100 грама шоколад Милка екстра какао
150 грама краве масло
400 грама Нутела




Разбиваме белтъците на сняг. Разбиваме жълтъците със захарта до побеляване. Прибавяме олиото, разбъркваме, добавяме какаото и брашното, разбъркваме. Прибавяме на 3 пъти разбитите на сняг белтъци. Сипваме сместа във висока тава, намазана с мазнина, чието дъно е покрито с хартия за печене. Печем в предварително загрята фурна на 180С до готовност. Изваждаме, охлаждаме и режем на три блата. Друг вариант е да разделите сместа на три части и да ги изпечете отделно.

Разтваряме нишестето в 200 мл студено прясно мляко. Останалото мляко оставяме да заври със захарта. Прибавяме нишестето и бъркаме до сгъстяване. Сваляме от огъня и добавяме начупения на парчета шоколад. Разбъркваме до разтопяването му. Прибавяме и кравето масло, нарязано на парчета. Разбъркваме до разтопяването му. Накрая сипваме и течния шоколад Нутела. Разбъркваме.
В ринг за торта слагаме първия блат, сипваме малко по-малко от половината  от крема, слагаме другия блат, пак слагаме почти целия крем, но оставяме и за отгоре. Поставяме последния блат, покриваме с останалия крем. Оставяме в хладилник за една нощ. Украсата е по желание.



0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Find us on Facebook

Последователи

Follow by Email/Следене по имейл

Translate

Моят списък с блогове