Кафеени сладки



1 чаена чаша е с вместимост 240 мл

Продукти:
3 жълтъка
5 супени лъжици захар
250 грама меко краве масло 
2 и 1/2 чаени чаши до 3 ч.ч. брашно
1 чаена лъжичка бакпулвер
ванилия течна
4-5 супени лъжици студена вода, ако се налага

пълнеж
3 белтъка
7 супени лъжици захар
1,5 чаени лъжички разтворимо кафе, безкофеиново
1 супена лъжица какао на прах
термоустойчива есенция на кафе

Пудра захар за поръсване

Смесете продуктите за пълнежа до еднородна смес.

От продуктите за тестото, но без водата, замесете тесто, като ако се налага добавяте малко вода. Тестото трябва да е меко, почти нелепнещо.
Разделете тестото на три равни части.
Поръсете плота с малко брашно, поставете едната част от тестото, поръсете я леко с брашно и я разточете на тънка кора. Аз разточвах до правоъгълник с размери около 27 см х 22 см. Поставете кората внимателно в тава, чието дъно е покрито с хартия за печене. Най-добре ползвайте регулируема правоъгълна рамка за торта, но може и в обикновена тава, но имайте предвид, че част от формата ще се промени, макар че после, така или иначе, ще се отрежат краищата на сладкиша. Намажете кората с половината от пълнежа. Покрийте с другата кора. Отново намажете, пак покрийте с кора. Печете в предварително загрята фурна на 180С за около 40 минути или до приятно зачервяване на горната кора.
Извадете тавата от фурната. Отстранете сладкиша за около 10 минути, след което внимателно извадете от тавата. Отстранете краищата на сладкиша, след което го нарежете внимателно на квадрати или правоъгълници. Оставете напълно да изстине. Поръсете с пудра захар.


Коментари

  1. Пак нещо ново и различно, Инка! Тази година пак едни от твоите сладки ми бяха фаворит, ще споделя скоро:) Коледа отмина, но нека е честита и ви носи здраве и добър късмет! Весело посрещане и на Новата Година!
    П.п. Не съм виждала разтворимо безкофеиново кафе?

    ОтговорИзтриване
  2. Absolutely nice and yummy recipe!!!Lovely pics!!!Kisses from Madrid, Spain.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации