Бисквитена торта с млечен крем




Нямах намерение да публикувам рецептата, но получих много запитвания за нея. Лесна за изпълнение е, а е много вкусна. Приготвяна е вече много пъти от детето, както и това, което виждате на снимките.

форма с размери 28 х 19 см, височина 7 см, с падащо дъно, тъй като по-лесно се изваждат парчетата после и имат по-прегледен външен вид.

Продукти:
1 кутия за бисквитена торта - от тези, не рекламиран, никой не ми платил за това :)))
за размерите на посочената тава са необходими три пакетчета, които в кутията са четири
2 литра прясно мляко
14 супени лъжици захар
2 опаковки крем за бисквитена торта - от този, отново не е реклама
за поръсване - какао, но може да пропуснете украсата, или пък да сложите сметана или каквото решите

1700 мл от млякото и цялото количество захар се слагат в тенждера да заврат. През това време в останалото количество мляко се разтварят двете опаковки крем. След като млякото заври, се прибавя разтвореният крем и се бърка до сгъстяване. Отстранява се тенджерата от котлона. Малка част от крема се поставя на дъното на тавата, но трябва да го покрива. Отгоре се поставя ред бисквити една до друга, покриват се с крем - около 10 черпака с вместимост на черпака около 70 мл. Изчаква се за 1 минута. Пак се покрива с ред бисквити и се покриват с 10 черпака крем. Пак се изчаква, реди се трети ред бисквити, които се покриват с остналия крем. Заглажда се. Оставя се на стайна температура за около 1 час. Поръсва се с какао. Тортата се поставя в хладилника за поне 3 часа, за да стегне и да омекнат бисквитите, които не се топят в никаква течност. 
Тортата може да се приготви дори и от деца, както казах, това, което виждате на снимките е дело на детето ми, което е на 12 години. 

Коментари

  1. Отдавна не бях отваряла списъка с блогове и днес реших да се отбия на любими места и хоп, на първо място виждам твоя публикация. Много се зарадвах. Тортата изглежда много вкусно, а снимките ти определено я представят като шедьовър. Браво на детето! Поздрави, Инче!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации