Паста Маслинови листа



Продукти за 3-4 порции:
300 грама паста Маслинови листа със спанак, може и друга 
2 шепи листа пресен босилек
4 скилидки чесън
около 50-60 мл зехтин
сол
4 домата
около 200 грама маслини без костилки
300 грама бекон
300 грама роле Трапезица
настръган пармезан или друго твърдо сирене

Пасираме босилека с 1/2 чаена лъжичка сол, зехтина и чесъна.
В тиган запичаме бекона, нарязан на кубчета. Може да добавите много малко зехтин за готвене или олио, ако беконът не е с много мазнина. Махаме бекона от тигана и в същия тиган запичаме от двете страни и филетата Трапезица. 
В тенждера сваряваме пастата с 1 чаена лъжичка сол. Варим според указанията на опаковката. Отцеждаме готовата паста, като оставаме част от вода, малко - около 2-3 супени лъжици. Прибавяме към пастата бекона, нарязаните маслини, доматите, на които предварително сме отстранили ципата, връщаме на котлона за около 1-2 минути. Сваляме от огъня и добавяме пасирания чесън с босилека и зехтина (екстра върджин). Разпределяме на порции и гарнираме с ролето Трапезица и малко настърган пармезан. Просто, но вкусно, особено ако обичате чесън и босилек :)


Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации