Торта Медовик с готови блатове




Продукти:
1 пакет готови блатове за Медовик >>, вътре са 5 броя

крем
300 грама краве масло на стайна температура
500 грама маскарпоне
300 грама карамелизирано кондензирано мляко (сгущьонка или дулсе де лече)

15 супени лъжици вода за напояване на блатовете (по 3 супени лъжици за всеки блат)

смлени орехи или смлени бисквити за покриване на тортата

Разбиваме с миксер кравето масло. Добавяме карамелизираното мляко, продължаваме да разбиваме. Прибавяме маскарпонето, но разбиваме за кратко до хомогенизиране.

Поставяме върху поднос малко от крема (1 супена лъжица), отгоре един блат, за да не се мести. Напояваме блата с 3 супени лъщици вода с помощта на четка и веднага нанасяме от крема - около 3 супени лъжици с връх от крема. Изравняваме крема. Отгоре поставяме втори блат, пак напосяваме с вода, пак крем и т.н. С останалия крем намазваме страните на тортата. Отгоре и отстрани покриваме тортата със смлени орехи или смлени бисквити. Аз използвах смлени бисквити чаени с масло Роден край - около половин пакетче. Оставяме тортата на стайна температура за един час, после я прибираме в хладилника за поне 3-4 часа. Тортата се консумира след престояване на стайна температура 10-15 минути.

Коментари

Популярни публикации