Пица с тесто от карфиол


Продукти:
за блата
2 чаени чаши смлян на трохи карфиол и изстискан от водата с кърпа
1 яйце
1 супена лъжица настърган пармезан
3 супени лъжици настъргана моцарела
1 чаена лъжичка сух босилек

доматен сос за спагети или пица
моцарела
босилек

Смесваме продуктите за блата и оформяме в тава, покрита с хартия за печене, блат с дебелина около 0,3-0,5 см. Печем в предварително загрята фурна на 200С за 20 минути. Изваждаме блата, намазваме със соса, отгоре разпределяме моцарела и връщаме във фурната. Печем още 10 минути. Изваждаме пицата, поръсваме със сух и пресен босилек и сервираме.

Коментари

Популярни публикации