Пилешко по тоскански

Продукти:
3 пилешки филета, ако са много дебели, ги изтънете, разрязвайки с нож
около 500 грама чери домати
200 милилитра сметана за готвене
3-4 супени лъжици настръган пармезан
50-70 грама пресен спанак
1 супена лъжица нарязан пресен босилек
5 скилидки чесън 
лимон
черен пипер
сол
30 мл олио и 30 г краве масло


Осоляваме пилешките филета. В тиган загряваме олиото и прибавяме пилешките филета. Готвим 5 минути от едната страна, обръщаме филетата от другата страна,  добавяме кравето масло, покриваме с капак и готвим още 10 минути, но задължително намаляваме температурата на готвене. Изключваме котлона, но оставяме на него все още покритото с капак пилешко за още 10 минути.

В тиган запържваме за много кратко чесън - 20 секунди, нарязан на парченца, добавяме около 400 грама нарязани на половинки чери домати, леко осоляваме. Готвим до омекване на доматите. Добавяме сметаната, пармезана и готвим за около 5 минути. Поставяме пилешките филета в соса и  сваляме от котолна. Добавяме останалите чери домати, спанака и босилека, както и още две скилдки чесън, предварително нарязан. Разбъркваме. Подправяме с черен пипер и лимон, нарязан на филийки. Сервираме.






Коментари

Популярни публикации