Матча чийзкейк
основа
80 грама смлени бисквити
50 грама разтопено краве масло
80 грама смлени бисквити
50 грама разтопено краве масло
крем
250 грама сирене Филаделфия
10 супени лъжици захар или на вкус
4 чаени лъжички чай Матча на прах
4 чаени лъжички чай Матча на прах
80 мл гореща вода
200 мл сметана за разбиване
10 г желатин
200 мл сметана за разбиване
10 г желатин
80 мл студена вода
1 ампула ванилия
чай Матча на прах за поръсване
1 ампула ванилия
чай Матча на прах за поръсване
В купа смесваме бисквитите и маслото. Сместа разпределяме в ринг с диаметър 15 см, отдолу слагаме хартия за печене. Леко натискаме сместа, за да изравним и да оформим основата. Оставяме в хладилника.
В купа смесваме сиренето със захарта. Разтваряме чая в горещата вода. Желателно е да се работи с дървена лъжица или бамбукова пръчка, може и дървено шишче. Оставяме да поизстине, а през това време поставяме желатина в студената вода за 5 минути, след което го разтваряме на водна баня или в микровълнова фурна за 10 секунди.
Разбиваме на сняг сметаната.
Към сиренето със захарта, която би трябвало вече да се е разтворила, прибавяме чая, разбъркваме. Добавяме желатина и ванилията пак разбъркваме. Накрая прибавяме и разбитата сметана, като разбъркваме внимателно до хомогенизиране. Получената смес изсипваме върху основата. Оставяме в хладилник за поне 4 часа, след което изваждаме и поръсваме с чай Матча.
Украсата е по желание. Сервираме. Ако оставите малко парчетата на стайна температура, те ще се отпуснат и ще се насладите на чудесната текстура.
В купа смесваме сиренето със захарта. Разтваряме чая в горещата вода. Желателно е да се работи с дървена лъжица или бамбукова пръчка, може и дървено шишче. Оставяме да поизстине, а през това време поставяме желатина в студената вода за 5 минути, след което го разтваряме на водна баня или в микровълнова фурна за 10 секунди.
Разбиваме на сняг сметаната.
Към сиренето със захарта, която би трябвало вече да се е разтворила, прибавяме чая, разбъркваме. Добавяме желатина и ванилията пак разбъркваме. Накрая прибавяме и разбитата сметана, като разбъркваме внимателно до хомогенизиране. Получената смес изсипваме върху основата. Оставяме в хладилник за поне 4 часа, след което изваждаме и поръсваме с чай Матча.
Украсата е по желание. Сервираме. Ако оставите малко парчетата на стайна температура, те ще се отпуснат и ще се насладите на чудесната текстура.
адаптирано оттук >>
Коментари
Публикуване на коментар