Трайфъл

 

Продукти:
бишкоти
безкофеиново кафе за натопяване на бишкотите
500 мл животинска сладкарска сметана за разбиване
500 г маскарпоне на стайна температура
1 пакетче пудинг Ванилия на доктор Йоткер за варене
500 мл прясно мляко
ванилия
плодове – ягоди, боровинки, малини
захар

Голяма купа

Смесваме пудинга с 4 супени лъжици захар и добавяме 4 супени лъжици студено прясно мляко. Следвах инструкцията на опаковката. Останалото прясно мляко изсипваме в съд и го поставяме да заври. Сваляме от котлона и изсипваме разтворения пудинг. Връщаме на котлона за една минута, бъркайки непрекъснато на слаб огън. Оставяме да се охлади, покривайки го със стреч фолио.
През това време прибавяме 5 супени лъжици захар към маскарпонето и разбъркваме.
Размиваме сметаната с 6 супени лъжици захар или на вкус и оставяме в хладилника.
Сваряваме кафето, но може да ползвате и инстантно.
Подготвяме плодовете, като част от ягодите разрязваме на две, част оставяме цели, друга нарязваме на парченца.
Изстиналия пудинг смесваме с маскарпонето и добавяме ванилия.
В купата поставяме ред бишкоти, потопени за много кратко в кафето. Отгоре покриваме с крема от маскарпонето и пудинга. Подреждаме по стените на купата половинките ягоди. Поставяме плодове върху крема. Отгоре слагаме малко разбита сметана. Пак слагаме ред напоени бишкоти и т.н. накрая украсяваме с плодове върху крема. Оставяме в хладилник за няколко часа.


 адаптирано оттук >>

Коментари

Популярни публикации