Лаваш на сандвич

 


Много обичам пържен лук, но го приготвям като първо го задушавам с малко вода и олио, после го оставям само на олио, леко да се запържи - да стане много мек и сладък.

 Продукти за една или две порции:

1 кръгла кора лаваш
песто от сушени домати
1-2 големи глави запържен червен лук с малко сол, накрая добавяме и малко червен пипер - обичам вкуса на запържения червен пипер
зелении - при мен фризе и лоло росо
чери домати
две поширани яйца


Кората лаваш намазваме тънко с пестото. Добавяме запържения лук и го разнасяме по кората, отгоре слагаме щедро от зелениите. Прегъваме на две. Пак лук и зелении, отново прегъваме на две, да се получи нещо като джоб. Отгоре пак малко лук и поставяме две поширани яйца, при мен едното е за 3 минути, а другото за 5. Капваме малко от доматеното песто върху яйцата + щипка сол. Подпъхваме тук-там чери домати и сервираме. 


Коментари

Популярни публикации