Пилешко по китайски с мандарин сос
В книжката с кулинарни рецепти от разни места по света, за Китай пише, че "разрязването на храна върху чинията се смята за неприлично. В Китай реже само готвачът.Той подготвя всичко на удобни за поемане късчета." Тази рецепта е именно такава - всичко е подготвено от готвача за директно лапане :)
Четейки рецептата, си помислих, че сигурно мандарините са изпуснати. Няколко пъти четох, но мандарини никъде не срещнах. По едно време мернах коментарите към рецептата и разбрах, че грешката не е при мен и че всъщност грешка няма. Сосът се нарича така, защото мандарин е китайско-тибетски език и очевидно е кръстен на него.
Адаптирано оттук >>
Продукти:
2 големи пилешки гърди
1/4 чаена чаша соев сос
1/2 чаена чаша захар
1 чаена лъжичка сух или пресен смлян джинджифил
1 чаена лъжичка пресован чесън (опция, аз не сложих)
2 супени лъжици лимонов сок
1/4 чаена чаша вода
4 чаени лъжички царевично или пшенично натурално нишесте
сол
олио
В оригиналната рецепта пилешкото месо се овкусява със сол и се пече на грил тиган и после се нарязва на парчета. Аз такъв тиган нямам, а и нещо се отплеснах и първо нарязах на жулиени месото и го запържих в малко олио.
В отделен съд се смесват соевия сос, захарта, лимоновия сок, джиндифила, чесъна и се поставят на котлон. Когато сместа заври, се прибавя размитото във водата нишесте. Оставя се отново да заври, като се бърка от време на време. Към получения сос прибавяме пилешкото месо. Варим още малко, колкото да поеме месото от ароматите на соса и сервираме.
В отделен съд се смесват соевия сос, захарта, лимоновия сок, джиндифила, чесъна и се поставят на котлон. Когато сместа заври, се прибавя размитото във водата нишесте. Оставя се отново да заври, като се бърка от време на време. Към получения сос прибавяме пилешкото месо. Варим още малко, колкото да поеме месото от ароматите на соса и сервираме.
can not believe!, I saw I had a prize in your previous post !!!!!!!... sometimes my computer will not translate and I miss that stuff!! ;)
ОтговорИзтриванеTHANKS!
And now your chicken mandarin ..... I really like, you already know I like Asian cuisine, and your recipe came out with a beautiful color and texture!
Wishing you a beautiful and full of happiness, weekend!
Thousand kisses friend!
Леле, колко е глазирано! Точно това ще пробвам! :b :b Обожавам сладко-кисело пиле!
ОтговорИзтриванеQue aspecto tan delicioso, esto me lo anoto.
ОтговорИзтриванеSaludos
Juana, thanks :) You are a very positive person!
ОтговорИзтриванеHugs :)
Пепи, благодаря :) След като опитах тази рецепта, знам защо го обожаваш това пиленце :))
Jose Manuel, thanks a lot :)
Have a nice weekend!
А пръчките ти къде са :o
ОтговорИзтриванеНе ги виждам !!!!
Страшно апетитни снимки, майсторка си !
Но и мандарина да беше изцедила, нямаше да стане лошо!
Прегръдки :s
Riquísimo, riquísimo. Me encanta la comida china.
ОтговорИзтриванеBesos.
Alicia.
Мноооого вкусно изглежда !
ОтговорИзтриванеМного апетитни снимки си направила , Ина !
Поздрави и хубава вечер ! :)
Само докато прочета "по китайски" и се наредих да преглъщам :-) Неустоимо съблазнително изглежда, Инче! :q И снимките са прекрасни :p
ОтговорИзтриванеВесел уикенд!:s
Qué bueno Fedora!!!!!!!!!!!!!
ОтговорИзтриванеTiene una pinta espectacular, con esas fotos dan ganas de traspasar la pantalla.
1003 besitos.
Охххххххх :r :r :i
ОтговорИзтриване... аз съм родено за китайска кухня - крехко леко месце, сочно овкусено в много подправки, картофки, ориз, ммммм, сичко де що обичам да апвам XD
Вкуснотийката е опасно вкусна и трябва да се унищожава на място, за което предоставям безвъзмездната си помощ :j
Леле, Инче, какъв блясък има това месце :i
ОтговорИзтриванеСтрахотна рецепта!
Хубав уикенд от мен!
Инче, ама как блещука това месце, чудно е.:)
ОтговорИзтриванеХем лесно, хем вкусно.:))
Много ми харесват и снимките ти, изкушават.:)
izglezhda suuuuper!
ОтговорИзтриванеhttp://design-elements-blog.com/
Оххх Федора лигите ми до замята стигнаха :))) ама как само умееш да снимаш, изглежда мнооого вкусно :e !Обожавам сладко кисело пиле и мисля да изпробвам рецептата ти :)
ОтговорИзтриванеХубава вечер!
(тези маймунета са много сладки :b )
Чу ли мамо :a
ОтговорИзтриванеГорещо ти препоръчвам това сготвеното горе, както и добавянето на няколко мамунки в повече.
Да знаеш мамо, вече си имам първа ключова дума за блогчето ми - "обичам те". Какво ще кажеш XD
Obojavam kitaiska kuhnia (i ne samo....) Prektasno pilenze, 4ak karah maja mi da me vodi na kitaiski restorant po nikoe vreme (22.48h.), tolkova mnogo mi se priade gledaiki snimkite ti! Mnogo krasivi! Bravo, kakto vinagi si na visota, prodaljavai v sa6tia duh, a nie 6te te sledim vinagi s nai goliamo udovolstvie!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви :)
ОтговорИзтриванеЖелая ви хубав слънчев уикенд :)
Малко съм на работа :))), та затова не мога много да пиша :)
Много се възхищавам на хубавия вид на ястието - не знам от вида на соевия сос ли става тъмно или светло?
ОтговорИзтриванеКакто и да е - аз го приготвих снощи с тъмен соев сос, но изстисках и мандаринка (е не се сдържах покрай прочетеното :)), но в готовия сос, освен филетата, сложих и нарязан ананас. Страхотно се получи :))
Ина,
ОтговорИзтриванепрекрасни снимки и рецепти си предложила отново.
Изкушенията са невероятни -
страхотна си!
Поздрави и хубава съботна вечер, Диана
Правилна е Миленка. Пилето носи на ананас, а в шедьоврите на :p изкуство би си легнало някое и друго резенче бамбук :r
ОтговорИзтриванеСамо да кажа, че ключа от палатката пасна идялно, да не ти спамя излишно мейла :j
Il tuo pollo al mandarino è un'idea favolosa, le tue foto sono splendide. Ciao Daniela.
ОтговорИзтриванеМиленка, радвам се, че ти е харесало пилешкото. Аз ползвах класически соев сос, така пише на шишето. А идеята за сок от мандарина и парченца ананас, наистина звучат още по-добре :)
ОтговорИзтриванеХубав ден :)
Ди, благодаря :) Одобрението ти винаги ме радва :)
Дръпи, бамбук откъде да намеря, чедо? :))
Каква палатка, за facebook ли говориш?
Daniela, thanks :)
Мамо, виж драмата ми с първата готвачка, и ти имаш пръст в забърканата кашичка XD- http://vorfax-am-am.blogspot.com/2011/01/chain-reaction.html
ОтговорИзтриванеВ 4:44 беше публикувана. В bg-mama пък днес дръннах 666 поста :m
Федорка, не ми отговаряш, откри ли онези ягодово-шаващи анимацийки които ти пращах. Искам да сложа линк към блога ти с тях :a
ПП: За Фацето, мамо :
ОтговорИзтриванеА бамбук от някой китайски ресторант. Той не е обикновен, хрупкав е и напоен със сосче наподобява на... бамбук, хахаха. Сладичък е и носи на соев сос:r , обяснявам се, а сигурно знаеш :k
Ауууу това изглежда повече от фантастично! И какви снимки само!!! Ще се пробва задължително, БЛАГОДАРЯ!
ОтговорИзтриванеМамо, как да създам категории? Има ли нещо общо с етикети?
ОтговорИзтриванеЗа теб, мамо, поздравче - http://vbox7.com/play:0e433a9e
ОтговорИзтриванеНяма да се шашкаш, аз съм като солта за готвачките - трябвам им, ама понякога им идвам в повече :o
Este pollo se ve exquisito a la naranja es una genialidad me encantó Fedora ,te copio la receta para prepararla en mi gran fiesta que voy a tener.
ОтговорИзтриванеLa foto de la flor de loto está maravillosa,abrazos sinceros.
Дръпи, мерси за поздравчето :) Песента ми е една от любимите на Ирка :)
ОтговорИзтриванеКакви категории и къде, спамър такъв :))
Лулу, благодаря :)
Rosita, thanks :)
Great and absolutely water-mouthing! :)
ОтговорИзтриванеПримерно твоите:e :
ОтговорИзтриванеКатегории
* 3 март (1)
...
Видях разни кодчета, но не знам кое да си аресам, както и как аджеба свързвам тема с дадена категория :q
Che meraviglia me lo segno, ciao ♥
ОтговорИзтриванеCAFE PEPELA, thanks :)
ОтговорИзтриванеДръпи, ами просто пиша в публикацията в полето етикети :)))
Stefania, thank you :)
Лелее, не можеше да е по-лесно :g
ОтговорИзтриванеприятни сънища
Въх, въх, какви снимки, какво чудо се е предлагало тук , страхотия!
ОтговорИзтриване