Пилешко по китайски с мандарин сос





В книжката с кулинарни рецепти от разни места по света, за Китай пише, че "разрязването на храна върху чинията се смята за неприлично. В Китай реже само готвачът.Той подготвя всичко на удобни за поемане късчета." Тази рецепта е именно такава - всичко е подготвено от готвача за директно лапане :)



Четейки рецептата, си помислих, че сигурно мандарините са изпуснати. Няколко пъти четох, но мандарини никъде не срещнах. По едно време мернах коментарите към рецептата и разбрах, че грешката не е при мен и че всъщност грешка няма. Сосът се нарича така, защото мандарин е китайско-тибетски език и очевидно е кръстен на него.





Адаптирано оттук >>

Продукти:
2 големи пилешки гърди
1/4 чаена чаша соев сос
1/2 чаена чаша захар
1 чаена лъжичка сух или пресен смлян джинджифил
1 чаена лъжичка пресован чесън (опция, аз не сложих)
2 супени лъжици лимонов сок
1/4 чаена чаша вода
4 чаени лъжички царевично или пшенично натурално нишесте
сол
олио


В оригиналната рецепта пилешкото месо се овкусява със сол и се пече на грил тиган и после се нарязва на парчета. Аз такъв тиган нямам, а и нещо се отплеснах и първо нарязах на жулиени месото и го запържих в малко олио.
В отделен съд се смесват соевия сос, захарта, лимоновия сок, джиндифила, чесъна и се поставят на котлон. Когато сместа заври, се прибавя размитото във водата нишесте. Оставя се отново да заври, като се бърка от време на време. Към получения сос прибавяме пилешкото месо. Варим още малко, колкото да поеме месото от ароматите на соса и сервираме.

Коментари

  1. can not believe!, I saw I had a prize in your previous post !!!!!!!... sometimes my computer will not translate and I miss that stuff!! ;)
    THANKS!
    And now your chicken mandarin ..... I really like, you already know I like Asian cuisine, and your recipe came out with a beautiful color and texture!
    Wishing you a beautiful and full of happiness, weekend!
    Thousand kisses friend!

    ОтговорИзтриване
  2. Леле, колко е глазирано! Точно това ще пробвам! :b :b Обожавам сладко-кисело пиле!

    ОтговорИзтриване
  3. Juana, thanks :) You are a very positive person!
    Hugs :)

    Пепи, благодаря :) След като опитах тази рецепта, знам защо го обожаваш това пиленце :))

    Jose Manuel, thanks a lot :)
    Have a nice weekend!

    ОтговорИзтриване
  4. А пръчките ти къде са :o
    Не ги виждам !!!!
    Страшно апетитни снимки, майсторка си !
    Но и мандарина да беше изцедила, нямаше да стане лошо!
    Прегръдки :s

    ОтговорИзтриване
  5. Riquísimo, riquísimo. Me encanta la comida china.
    Besos.
    Alicia.

    ОтговорИзтриване
  6. Мноооого вкусно изглежда !
    Много апетитни снимки си направила , Ина !
    Поздрави и хубава вечер ! :)

    ОтговорИзтриване
  7. Само докато прочета "по китайски" и се наредих да преглъщам :-) Неустоимо съблазнително изглежда, Инче! :q И снимките са прекрасни :p

    Весел уикенд!:s

    ОтговорИзтриване
  8. Qué bueno Fedora!!!!!!!!!!!!!
    Tiene una pinta espectacular, con esas fotos dan ganas de traspasar la pantalla.
    1003 besitos.

    ОтговорИзтриване
  9. Охххххххх :r :r :i
    ... аз съм родено за китайска кухня - крехко леко месце, сочно овкусено в много подправки, картофки, ориз, ммммм, сичко де що обичам да апвам XD
    Вкуснотийката е опасно вкусна и трябва да се унищожава на място, за което предоставям безвъзмездната си помощ :j

    ОтговорИзтриване
  10. Леле, Инче, какъв блясък има това месце :i
    Страхотна рецепта!
    Хубав уикенд от мен!

    ОтговорИзтриване
  11. Инче, ама как блещука това месце, чудно е.:)
    Хем лесно, хем вкусно.:))
    Много ми харесват и снимките ти, изкушават.:)

    ОтговорИзтриване
  12. izglezhda suuuuper!

    http://design-elements-blog.com/

    ОтговорИзтриване
  13. Оххх Федора лигите ми до замята стигнаха :))) ама как само умееш да снимаш, изглежда мнооого вкусно :e !Обожавам сладко кисело пиле и мисля да изпробвам рецептата ти :)
    Хубава вечер!
    (тези маймунета са много сладки :b )

    ОтговорИзтриване
  14. Чу ли мамо :a
    Горещо ти препоръчвам това сготвеното горе, както и добавянето на няколко мамунки в повече.
    Да знаеш мамо, вече си имам първа ключова дума за блогчето ми - "обичам те". Какво ще кажеш XD

    ОтговорИзтриване
  15. Obojavam kitaiska kuhnia (i ne samo....) Prektasno pilenze, 4ak karah maja mi da me vodi na kitaiski restorant po nikoe vreme (22.48h.), tolkova mnogo mi se priade gledaiki snimkite ti! Mnogo krasivi! Bravo, kakto vinagi si na visota, prodaljavai v sa6tia duh, a nie 6te te sledim vinagi s nai goliamo udovolstvie!

    ОтговорИзтриване
  16. Благодаря ви :)
    Желая ви хубав слънчев уикенд :)

    Малко съм на работа :))), та затова не мога много да пиша :)

    ОтговорИзтриване
  17. Много се възхищавам на хубавия вид на ястието - не знам от вида на соевия сос ли става тъмно или светло?
    Както и да е - аз го приготвих снощи с тъмен соев сос, но изстисках и мандаринка (е не се сдържах покрай прочетеното :)), но в готовия сос, освен филетата, сложих и нарязан ананас. Страхотно се получи :))

    ОтговорИзтриване
  18. Ина,
    прекрасни снимки и рецепти си предложила отново.
    Изкушенията са невероятни -
    страхотна си!
    Поздрави и хубава съботна вечер, Диана

    ОтговорИзтриване
  19. Правилна е Миленка. Пилето носи на ананас, а в шедьоврите на :p изкуство би си легнало някое и друго резенче бамбук :r
    Само да кажа, че ключа от палатката пасна идялно, да не ти спамя излишно мейла :j

    ОтговорИзтриване
  20. Il tuo pollo al mandarino è un'idea favolosa, le tue foto sono splendide. Ciao Daniela.

    ОтговорИзтриване
  21. Миленка, радвам се, че ти е харесало пилешкото. Аз ползвах класически соев сос, така пише на шишето. А идеята за сок от мандарина и парченца ананас, наистина звучат още по-добре :)
    Хубав ден :)

    Ди, благодаря :) Одобрението ти винаги ме радва :)

    Дръпи, бамбук откъде да намеря, чедо? :))
    Каква палатка, за facebook ли говориш?

    Daniela, thanks :)

    ОтговорИзтриване
  22. Мамо, виж драмата ми с първата готвачка, и ти имаш пръст в забърканата кашичка XD- http://vorfax-am-am.blogspot.com/2011/01/chain-reaction.html
    В 4:44 беше публикувана. В bg-mama пък днес дръннах 666 поста :m
    Федорка, не ми отговаряш, откри ли онези ягодово-шаващи анимацийки които ти пращах. Искам да сложа линк към блога ти с тях :a

    ОтговорИзтриване
  23. ПП: За Фацето, мамо :
    А бамбук от някой китайски ресторант. Той не е обикновен, хрупкав е и напоен със сосче наподобява на... бамбук, хахаха. Сладичък е и носи на соев сос:r , обяснявам се, а сигурно знаеш :k

    ОтговорИзтриване
  24. Ауууу това изглежда повече от фантастично! И какви снимки само!!! Ще се пробва задължително, БЛАГОДАРЯ!

    ОтговорИзтриване
  25. Мамо, как да създам категории? Има ли нещо общо с етикети?

    ОтговорИзтриване
  26. За теб, мамо, поздравче - http://vbox7.com/play:0e433a9e
    Няма да се шашкаш, аз съм като солта за готвачките - трябвам им, ама понякога им идвам в повече :o

    ОтговорИзтриване
  27. Este pollo se ve exquisito a la naranja es una genialidad me encantó Fedora ,te copio la receta para prepararla en mi gran fiesta que voy a tener.
    La foto de la flor de loto está maravillosa,abrazos sinceros.

    ОтговорИзтриване
  28. Дръпи, мерси за поздравчето :) Песента ми е една от любимите на Ирка :)
    Какви категории и къде, спамър такъв :))

    Лулу, благодаря :)

    Rosita, thanks :)

    ОтговорИзтриване
  29. Примерно твоите:e :
    Категории
    * 3 март (1)
    ...
    Видях разни кодчета, но не знам кое да си аресам, както и как аджеба свързвам тема с дадена категория :q

    ОтговорИзтриване
  30. CAFE PEPELA, thanks :)

    Дръпи, ами просто пиша в публикацията в полето етикети :)))

    Stefania, thank you :)

    ОтговорИзтриване
  31. Лелее, не можеше да е по-лесно :g

    приятни сънища

    ОтговорИзтриване
  32. Въх, въх, какви снимки, какво чудо се е предлагало тук , страхотия!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации