Тарталети с крушово-кокосов пълнеж


Купих круши, за да направя сладките с круши >>, но понеже имах и един пакет бутер тесто на Билла, което не знам защо купих (често ми се случва, затова и ми се карат, че не пазарувам само по списък, но пък в този случай ми свърши идеална работа недостатъкът ми :)) и понеже нещо се отпуснах и ме домързя да правя тестото за сладки, та затова съвсем друго получих. Страшно изречение, няма що, но няма да го редактирам :))


Точно така, от сладки отидохме на тарталетки с крушово и какво ли не още като пълнеж :))


Продукти:
1 пакет бутер тесто puff pastry на Билла
120 грама крема сирене
4 супени лъжици захар
1 яйце
3 супени лъжици кокосови стърготини
3 супени лъжици царевично нишесте
1 круша
ванилия


Отрязваме кръгове от бутер тестото с помощта на чаша. Аз ползвах чаена чаша с около 10 сантиметра диаметър, тъй като не исках да се получат твърде високи тарталетите. Поставяме кръговете тесто във форми за мъфини и притискаме внимателно, така че да се образуват малки панички. 


Пълним с пълнежа, който се приготвя по следния начин:
Към крема сиренето добавяме захарта, обелената и нарязана на малки кубчета добре узряла круша, кокосовите стърготини, нишестето, яйцето и ванилия. Разбъркваме до хомогенизиране, но не чак толкова много, че да се пасират крушите. Пълним до ръбчетата тарталетите, като внимаваме да не прелеят. Печем в предварително загрята фурна на 190С за около 20-25 минути или до приятен златист загар. Оставяме формите за мъфини да поизстинат за около 2-3 минути и внимателно изваждаме тарталетите. Става много лесно с помощта на ножче, най-добре пластмасово, особено ако ползвате форми за мъфини с тефлоново покритие, както аз.
Украсата е според вкуса. Сервираме тарталетките изстинали. Много вкусни се получиха - с хрупкава кошничка и приятен плътен крем отвътре.


Забележка: Ползвайте точно това тесто, което съм написала, тъй като то е по-различно от нашенските, при които прекалено много се надува тестото и се рони жестоко, когато е изпечено.

Напълно изстинала тарталетка

Тази не е съвсем изстинала и е нахапана, както виждате, но лакомията не чака :)))

Коментари

  1. Чудесни тарталети и прекрасно поднесени!
    Благодаря за идеята!Харесва ми да работя с готови теста,хем по бързо става, хем цапаницата е по малко.А си е вкусно!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, Гоголина :)
    Така е, за мен си е истинско изпитание да мия после всичката посуда :))
    Хубав уикенд ти желая :)

    ОтговорИзтриване
  3. bellissime e buonissime.fantastiche foto invitantissime!

    ОтговорИзтриване
  4. Разкошотия ама голяма разкошотия си направила Федора!
    Едни такива препеканки а в същото време нежни отвътре.
    Благодаря за идеята много ми хареса.
    Хубав и прекрасен ден!

    ОтговорИзтриване
  5. :) Чудно изглежда, Ина, особено напречният разрез!

    ОтговорИзтриване
  6. Ох, тази снимка в разрез направо ме плени!
    За преглъщането няма да говоря :)
    Малко не разбрах за марката на тестото :)
    Иначе и аз уж все със списък пазаря, но после се налага
    да търся рецепти за определен продукт!
    Прегръдки и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  7. Хайде на тарталеткитееее-сигурно не са останали.Само като гледам колко са вкусни...Инче,ама страшно вкусни изглеждат да ти кажа....
    Приятни почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  8. Прекрасни са!Невероятно поднесени!Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  9. Смайващи снимки! Колегата ми от работа онемя :) А съдът с розите на първата снимка е невероятно красив!

    ОтговорИзтриване
  10. Мамо, много те бива в правенето на мързеливи работи. Направи ми мусака, ама без заливка, за по-лесно ^^
    Ии, Зорница М, като манджа е писала. Обясни и, че това не е роза, а цветен храст. Тази година за пръв път ми цъфна на село. Той горкия бе малтретиран дълго време от хора, които не разбираха за какво е поникнал в моите владения, а веднъж дори помня как един циганин го настъпа. Обаче вече и цъфти. Времето лекува...

    ОтговорИзтриване
  11. Que colores tan bonitos, es una maravilla las tartitas tan deliciosas.

    Saludos

    ОтговорИзтриване
  12. Инче, ама как подвеждате с това многолистно тесто, значиии... ще се замисля дали да не го реабилитирам в моята кухня :) божествено изглеждат тези тарталетки :)
    Прегръдка от мен!

    ОтговорИзтриване
  13. Ина, много ми допаднаха тези тарталети!Обичам круши,мисля,че с праскови също би се получило много ароматно!Благодаря за идеята!
    Страхотни снимки си направила и на тарталетите и на чудното храстче!
    Много хубав десерт и много стилно поднесен!

    ОтговорИзтриване
  14. Ин, страхотни снимки, много вкусно изглеждат, ще те послушам за бутера, аз все го отминавам! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  15. Уникални!Нямам думи, а фона...

    ОтговорИзтриване
  16. Инче, тартите са уникално красиви, а щом са с круши и крема са и божествено вкусни, страхотни снимки :)
    Желая ти спокойни и слънчеви почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  17. Lucy, Jose Manuel, thanks :)

    Зиче,
    Гло,
    Дани,
    Живе,
    Траяна,
    Зори,
    Дръпи,
    Зори,
    Бети,
    Таня,
    Усмивке,
    благодаря ви :)

    Дани, тестото е австрийско, произведено за Билла. Намира се при корите за баници, поне така е в тази Билла при нас. Тестото не е замразено, а е прясно и по-тънкото от нашенските. На опаковката, която е една оранженикава пише BILLA puff pastry.

    Хаха, Дръпи, ами аз така я правя, за да издържа по-дълго време, че с яйца и мляко си е по-рисковано. Ако ти и кажа, че я правя в тенджера, съвсем ще се гръмнеш :)))
    Е, Зори знае това, интелигентно младо момиче е, а не като теб :)))) Шегичка ;)

    Хубава събота ви желая на всички :)

    ОтговорИзтриване
  18. Що шегичка, аз не съм интелигентно младо момиче XD
    Аз в тенджера правя боза ^^ Тенджерите имат универсално приложение на село. Може да си свариш голи праскови лятоска, да сложиш каменна сол за бременните оФце или най-добре, да ги направиш на саксийки XD

    ОтговорИзтриване
  19. Fedorska,
    ето тук въздишам вече!!!
    Тези тарталетки ми взеха съня тази нощ;) Вчера писах нещо тук, но коментарът ми не се показа, затова днес пак- страшни снимки!!!
    А съчетанието ан круши с кокос ме вдъхнови;)
    Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  20. Точно този начин на представяне на рецептите ме връща тук отново и отново!
    Ина, ако се размина само със сърцебиене при вида на тарталетките, ще е добре.
    Усмихнат и слънчев уикенд!

    ОтговорИзтриване
  21. Ох, Инче, тарталети ли да гледам, снимки ли, детайли ли, какво ли?!?!? Много вкусни теарталетки, но това тесто на Била, не съм го срещала, къде се продава? Ааааа видях, по-нагоре в коментарите! Ще го пробвам, изглежда ми наистина страхотно, от другите малко вече започнах да се разочаровам. Поздрави и приятни почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  22. ААаа забравих, последната снимка, бива ли така да си отхапеш, ние тук какво да правим сега:)

    ОтговорИзтриване
  23. На гости, ала не при баба
    за дълго, ала отпуска не пуснах
    тайно, че ми се отдава
    и не града, света напуснах.

    Газих, но не се намокрих
    планини прескочих без крила
    в облаците спях на меко
    отвисоко гледах го света.

    Стана скучно и открих си
    някаква принцеса там
    вика ми: - От работа превит си
    ала може да ти се отдам.

    На момата се прияли
    ябълките златни от отсреща
    и примирала горката
    при вида на чужденец насреща.

    Че езика не разбирам
    първото условие било
    с крачка смела да припирам
    сякаш ми е все едно.

    Пътя кратък. Бързо стигнах
    до прочутото дърво,
    а във корените му заварих
    чудно същество.

    Змей горянин, със рога завити
    със завеса димна ме посреща
    всред гора надгробни плочи
    любопитно пули се насреща.

    - Здрасти! - викам му - Пече ли?
    - Здрасти! - ми отвръща с родна реч -
    нещо пътя да си не объркал,
    няма във десницата ти меч?

    - За какво ми е - отвърнах -
    ябълките искам, не дърва.
    Жаждата на мацката в двореца
    трябва аз да утоля.

    - Тая пуста простакеса
    само рицари на нож ми праща,
    ябълките кисели нарича
    и не спря да ме обижда.

    Тупам бронята му за утеха,
    змейска мъка рукна във потоп
    чурпи ме със ябълки за сбогом
    върна ме будилника жесток...

    ОтговорИзтриване
  24. Охааа божествени тарталетки, Инче аз за малко да зачезна и ти сериозно си се развихрила, отивам назад да видя какви красоти съм пропуснала :)
    А снимките ти и те прелест, чудни... взимам си една виртуална тартичка и ще ти открадна идеята с тестото, благодаря!
    Гушки Инче и чуден неделен ден:)

    ОтговорИзтриване
  25. Гледам и преглъщам :) УНИКАЛНИ СА!!! Благодаря ти че сподели рецептата
    Хубава и слънчева неделя!

    ОтговорИзтриване
  26. Хаха, Дръпи, така е, не си :))
    Хваналата те е творческата треска. Снощи гледах "Годрост и предразсъдъци" с Кийрето - харесА ми :))

    Мъхче,
    Вили,
    Бончо,
    Евчик,
    Диана,
    благодаря ви за хубавите думи :)

    С пожелание за хубав неделен следобед и много, много усмивки :)

    ОтговорИзтриване
  27. Мамо, за Nikita беше, ама не мога да и пиша ):
    С Кийра Найтли ли? Мога да я наапя като мокро куче тулумбичка XD

    ОтговорИзтриване
  28. Не съм го пробвала това тесто, просто много съм скептична към готовите теста, обаче снимките ти говорят в тяхна полза...даааа, ще я видим тая работа!Да не говорим колко обичам такива неща с крем и плодове, ммм направо се не търпи тая моя обич :))))а ако вътре се сложат и стафидки, престояли в ром...малеее, направо да си взема студен душ, за отрезвяване :D

    ОтговорИзтриване
  29. ПП: Гледах го. Ще ти аресА и Да бъдеш Джейн Остин (2007) ^^

    ОтговорИзтриване
  30. Много апетитни тарталетки, Инче!
    И толкова елегантно са поднесени! Страшно ми допада тази shabbу chic стилистика :)
    Прегръдки и пожелания за хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  31. Иве, права си, но моите ги отделят, да не кажа плюят :)) стафидите :))

    Ели, благодаря ти :)

    Дръпи, ще го гледам :)

    Желая ви хубава седмица :)

    ОтговорИзтриване
  32. Тази въздушна пухкавост не знам как я постигна, Федорка, но определено носи УАУ ефект.. Невероятно изглеждат, дори мога да ги помириша от екрана!
    Записвам си рецептата за когато се снабдя с бутер тесто, вероятно още при следващото пазаруване (и аз пазарувам по списък, но стоически се старая да не се простирам извън него, затова просто ще го включа вътре) ;)
    Поздрави и хубава седмица! :)

    ОтговорИзтриване
  33. Оооо,даааа!Подобни съм правила и със сигурност знам,че стават невероятно вкусни!Но и да не бях снимките са толкова красноречиви и съблазнителни,че не ми остава нищо друго,освен да сляза до кухнята за нещо сладичко. :)
    Прекрасни са,Инче!
    Хубаво утре!

    ОтговорИзтриване
  34. Мамо, сетих се първото си стихче, което научих като бебешок!
    Хипопопо, тук и там - рибка аз си ям,
    Хипопопо, там и тук - пържена със лук XD XD XD

    ОтговорИзтриване
  35. Тарталетките ти изглеждат изкушаващо вкусни! :)

    ОтговорИзтриване
  36. Мария, те се надуват повечко, но след като се извадят от фурната и след 1 минута вече спадат до нивото, което е видно на снимките.
    Благодаря ти :)

    Роси, благодаря ти, мила :)

    Дръпи, ти ще да си бил многооо надарен бебешок :)))

    Или, благодаря :)

    Хубава вечер ви желая!

    ОтговорИзтриване
  37. Страхотни тарталети и много апетитни снимки:)

    ОтговорИзтриване
  38. Изглеждат много апетитни на снимките! В първия момент дори не разбрах, че са тарталети заради заливката и коричката отгоре, поздравления!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации