Чеснови олади със сирене и ябълкови олади
Чеснови олади със сирене
(1 чаена чаша = 240 милилитра)
(1 чаена чаша = 240 милилитра)
Продукти:
1 яйце
100 грама крема сирене
1/4 чаена чаша кисело мляко
1/4 чаена лъжичка сол
1/2 чаена лъжичка сода бакпулвер
7 супени лъжици брашно
кашкавал / колкото кибритена кутия
краве саламурено сирене или фета / колкото кибритена кутия
1 супена лъжица заквасена сметана
1 скилидка чесън
магданоз
олио за тигана
В купа смесваме крема сиренето с яйцето, яйцето, солта и пасираната скилидка чесън. Към тях добавяме киселото мляко, в което предварително сме разтворили содата бакпулвер. Разбъркваме. Добавяме и брашното. Накрая прибавяме и настъргания кашкавал, надробеното краве сирене и нарязания магданоз. Разбъркваме.
В тефлонов тиган поставяме около 1-2 супени лъжици олио и го сгорещяваме, след което вземаме със супена лъжица от получената смес и я пускаме в добре сгорещения тиган / по 3-4 броя в тиган, защото се надуват/. Пържим оладите на среден огън и от двете страни. Преди да поставим следащите олади в тигана, отново добавяме 1-2 супени лъжици олио в тигана.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Ябълкови олади
(1 чаена чаша = 240 милилитра)
(1 чаена чаша = 240 милилитра)
Продукти:
1 яйце
5 супени лъжици захар
1 чаена чаша кисело мляко
1/2 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка сода бикарбонат
1 и 3/4 чаени чаши брашно
3 големи ябълки
ванилия
олио за тигана
В купа смесваме брашното, солта, захарта и ванилията. Към тях прибавяме яйцето, киселото мляко, в което предварително сме разтворили содата бикарбонат и настърганите ябълки. Разбъркваме до хомогенизиране.
В тефлонов тиган поставяме около 1-2 супени лъжици олио и го сгорещяваме, след което вземаме със супена лъжица от получената смес и я пускаме в добре сгорещения тиган / по 3-4 броя в тиган, защото се надуват/. Пържим оладите на среден огън и от двете страни. Преди да поставим следащите олади в тигана, отново добавяме 1-2 супени лъжици олио в тигана.
Готовите олади сервираме поръсени с пудра захар, с мед, със сладко, кленов сироп или каквото ви душа желае :)
Готовите олади сервираме поръсени с пудра захар, с мед, със сладко, кленов сироп или каквото ви душа желае :)
---------------------------------------------------------------------------------------------
И двата вида олади са чудесни - мекички и вкуснички :)
Пустите му олади!
ОтговорИзтриванеПодчертавам ги с дебел молив в списъка :)
Трябва ли да казвам колко са апетитни ?
Прегръдка, Инче!
Ние вкъщи много ги харесваме, щото са меки, вкусни и стават много бързо. Можеш да импровизираш с добавките - лук, зеленчуци, кой каквото сака :)
ИзтриванеИмпровизации на воля и все вкусно, така ли, Инче? Чудесни са, просто да му се подкосят краката на човек... Да ви е все така сладичко и хубава вечер от мен! :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Гери :)
ИзтриванеИрка,и двата варианта на оладите са чудесни,до толкова че в къщи настъпи суматоха:чесновите или ябълковите да са първи.........
ОтговорИзтриване:)Май-май ябълковия олад напредна в класацията:)))))
Прекрасна вечер от мен!
Дано да ви харесат, Миленка :)
ИзтриванеХубава сряда!
assolutamente spettacolari e si respira aria di primavera!
ОтговорИзтриванеThanks, Lucy :)
ИзтриванеЧудесни са и в двата варианта,Инче!
ОтговорИзтриванеХубава сряда!
Благодаря, Роси!
ИзтриванеХубава и на теб :)
Невероятни са/ също като името си:)/ Непременно ще ги забъркам:)
ОтговорИзтриванеЧудесни!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Мише :)
ИзтриванеВпечатли ме, Инче, с тези руски олади! Не бях чувала, но много ми допадат! Щом загребваш със супена лъжица, значи са мънички. На снимката ми се сториха големи почти като американска палачинка. Много апетитни снимки, между другото! Започна чак да ми пристъргва.
ОтговорИзтриванеЩе ги пробвам оладите, ще видя какво ще им намуша вътре :)
Хубава вечер ти желая! От мен прегръдка и усмивка :)
Танче, увеличават размера си поне 3 пъти, не са супер малки, но не са и като палачинки с диаметър 20 см.
ИзтриванеНадявам се, че ще се харесат на френското ви небце :))
Хубава вечер :)
Без предпочитания, защото и двата вида са супер! Пухкави, меки, вкусни!
ОтговорИзтриванеПоздрави, Инче!
на вид са чудесни, а на вкус сигурно просто вълшебни :) Задължително ще опитам и в двата варианта!
ОтговорИзтриванеI like this but Google translator is not working so I do not understand the recipe...
ОтговорИзтриванеИнка, страхотни са станали! Преди години бях хапвала подобни олади, но изобщо ги бях забравила...Непременно ще ги пробвам, въпреки че заради чесънчето най-вероятно ще се класират за някое хапване през уикенда (-:
ОтговорИзтриванеХубав и усмихнат ден!
Инче, страхотни снимки и взимам идеята за неделна закуска :) Бих взела и част от пейзажа, ако може :) Поздрави!
ОтговорИзтриванеФедорска, на мен със сигурност ще харесат;) Пък и тези снимки,,,,,,,!!!
ОтговорИзтриванеСкъпа Федора, бих искала да Ви споделя, че снимките които виждам в този блог много силно ми влияят на чревоугодническата натура. В същият контекс ще продължа и ще добавя, че влияят и на пътешественическата ми натура! Което всъщност означава, че ми е супер приятно да се отбивам тук и да се наслаждавам на публикациите Ви! Прегръдки, изкусителке!
ОтговорИзтриванеФедорка, и двата варианта ще го пробват. Невероятни са! Поздрави!
ОтговорИзтриванеПри тези снимки как да остане равнодушен човек....Хубави почивни дни!
ОтговорИзтриванеПросто неустоими ...,
ОтговорИзтриванеЧудесни предложения, Инче -
Благодаря за удоволствието, сърдечни поздрави и прегръдки!