Пилешки кюфтета с мащерка на фурна



Продукти:
250 грама пилешка кайма - смлени филета и месо от бутчета
3 смлени на трохи сухара 
1 яйце
1 глава настърган лук
2 супени лъжици слънчогледово олио
1 чаена лъжичка червен пипер
1/2 чаена лъжичка суха мащерка
1/2 чаена лъжичка чубрица
сол

може да сложите и малко лют червен пипер, но аз вече избягвал лютивите неща, колкото и да ги обичам

слънчогледово олио за намасляване на тава и на кюфтетата

Смесваме всички продукти в съд, покриваме го и го оставяме да престои в хладилника за час, след което от сместа оформяме кюфтета. Подреждаме ги върху тава, покрита с намаслена със слънчогледово олио хартия за печене. Отгоре ги поръсваме леко с олио и ги печем в предварително загрята фурна на 200С за около 15-20 минути (зависи от големината им), като по средата на печенето ги обръщаме.





Може да ги използвате и за бургери с например интересни питки, направени от смлени ядки.


6 коментара:

  1. Много вкусни кюфтенца са направила, Инче. А комбинацията с питката е точно като за мен.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Не съм си правила пилешка кайма и сега ми "хвърляш ръкавица" :)
    На сандвич изглеждат чудесни!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Често правя пилешки кюфтенца и то на фурна,но не зняам защо избягвам мащерката.........Следващите че са с тази подправка и ще споделя:)!
    Прекрасна нощ,Инче!

    ОтговорИзтриване
  4. Невероятни са! Още повече, щом са печени на фурна.
    Поздрави,!

    ОтговорИзтриване
  5. Велики! Най - вкусни пилешки кюфтета след тези на баща ми /Бог да го прости/ са тези!
    Благодаря за чудната рецепта, мила Ина!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че са ти харесали, Габи :)
      Хубава вечер :)

      Изтриване

 

Find us on Facebook

Последователи

Translate

Моят списък с блогове