Малинова торта



Продукти:
за блатовете
4 яйца
8 супени лъжици олио
10 супени лъжици брашно
8 супени лъжици захар
ванилия
1 равна чаена лъжичка бакпулвер

крем
750 милилитра прясно мляко
1 пакетче нишесте ванилия
1 чаена чаша захар
2 пакетчтета желатин = 20 грама
200 милилитра сладкарска сметана
120 грама краве масло
ванилия

200 грама малини
6 супени лъжици захар
1 пакетче желатин = 10 грама



Приготвяне на блатовете
Разбийте яйцата със захарта до побеляване. Прибавете олиот, разбъркайте. Добавете и брашното с бакпулвера и ванилията и отново внимателно разбъркайте до хомогенизиране. От получената смес изпечете в предварително загрята фурна на 170С за около 10 минути три блата с диаметър около 19-20 сантиметра в тавичка, покрита с хартия запечене, която предварително сте намаслили добре. 

Приготвяне на крема
Загрейте 500 милилитра прясно мляко с посоченото количество захар и оставете да заври. През това време разтворете нишестето в останалото количество студено мляко, след което го добавете към врящото мляко, разбърквайки непрекъснато до сгъстяване на крема. Остранете от огъня. Добавете и сметаната. Изсипете жалатина в 3/4 чаена чаша вода, за да набъбне и го добавете към топлия крем. Разбъкайте. Добавете и кравете масло, нарязано на кубчета, както и ванилията. Разбъркайте до разтопяване на маслото.

Приготвяне на малиновата смес
Малините поставете в тенжерка със захарта и ги загрейте до разтопяване на последната. Желатинът изсипете в 1/2 чаена чаша вода и оставете да набъбне, след което изсипете към топлата малинова смес и разбъркайте.

Сглобяване на торта
Поставете първия блат. Оградете с ринг за торта. Изсипете част от почти изстиналия крем. Отгоре внимателно разпределете част от малиновата смес. Оставете за 5 минути да се стегне. Отгоре поставете втория блат и отново крем, малини. Накрая последния блат и отново крем и малини. Оставете тортата за поне 4 часа в хладилник преди да разрежете, за да се стегне добре.

Коментари

  1. Малинено изкушение! Разкошен десерт!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Малинова сладка приказка! Честит празник!

    ОтговорИзтриване
  3. Невероятна красота си сътворила.Ох,вземам си и от тази торта,че не мога да й устоя.Поздрави и прекрасна нова седмица! ;)

    ОтговорИзтриване
  4. Здравейте!Благодяря за страхотните рецепти.Направих тортата,стана прекрасна.

    ОтговорИзтриване
  5. Ина, сърдечни благодарности за чудесната рецепта, може да видиш как се получи и при мене, променила съм само блатовете:
    https://lecker-mit-gerim.blogspot.com/2018/12/himbeertorte.html
    Нека магията на святата Коледа влезе в дома ти и донесе здраве, любов, мир, благодат и много нови идеи за прекрасния ти блог!
    Честита и Весела Коледа!




    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Гери!
      Весело посрещане на Новата година! Здраве и късмет!

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации