Боровинков чийзкейк


  • При използване на рецепта от този блог, цитирайте източника FEDORCKA.BLOGSPOT.COM С ЛИНК КЪМ РЕЦЕПТАТА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, НАРУШАВАТЕ АВТОРСКИТЕ ПРАВА! СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА СНИМКОВИЯ МАТЕРИАЛ!

чийзкейк с диаметър 16 сантиметра в разкопваваща се форма за торта с височина поне 8 сантиметра

Продукти:
основа:
при мен е от няколко парчета шифон кейк, но можете да си направите блат или пък да използате натрошени бисквити, смесени с краве масло

250 грама маскарпоне, в никакъв случай извара или българското крема сирене!!!
250 грама заквасена сметана
230 грама захар или по ваш вкус
2 чаени чаши боровинки
30 грама желатин на прах
1 чаена чаша вода
по няколко капи есенция ванилия и ром

горен слой
250 грама маскарпоне
5-6 супени лъжици пудра захар или на вкус
1 ампула ванилия на доктор Йоткер

1/2 чаена чаша боровинки за украса


На дъното на тавата нареждам парчетата шифон кейк или просто изпечен блат. Шифон кейкът не е точно пандишпан. Структурата му е по-различна, много е нежен, ефирен и приятно влажен. Аз използвах шифон, защото имах направен кейк, а не ми се печеше блат, та просто си отрязах филии с дебелина около 2 сантиметра. 
В купа смесвам маскарпонете, заквасената сметана, захарта и есенциите. Тук е момента да пробвате как е на сладост, затова не изсипвайте цялото количество захар, а пробвайте. При нужда добавете още. За мен при употребата на желатин сладостта някак се убива, затова предпочитам да е една идея по-сладичко, за да стане после добре. Пасирам боровинките и ги добавям към млечната смес. Разбърквам. Във водата накисвам желатина, за да набъбне, след което на водна баня го разтварям, добавям го към боровинково-млечната смес. Разбърквам добре. Изсипваме сместа върху блата, заравнявам. Оставям в хладилник за около 4 часа, за да стегне, след което го изваждам от хладилника. С нож приплъзвам покрай стените на формата, откопчавам формата и внимателно я отстранявам. Украсявам отгоре с маскарпонете, разбъркано със захарта и ванилията. Отгоре за украса малко боровинки. Връщаме обратно в хладилника за около 30 минути. Кейкът е готов за консумация.



  • При използване на рецепта от този блог, цитирайте източника FEDORCKA.BLOGSPOT.COM С ЛИНК КЪМ РЕЦЕПТАТА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, НАРУШАВАТЕ АВТОРСКИТЕ ПРАВА! СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА СНИМКОВИЯ МАТЕРИАЛ!

4 коментара:

  1. Ще споделиш ли рецепта за шифон кейк?

    ОтговорИзтриване
  2. Красота! Прекрасен чийзкейк, Ине!

    ОтговорИзтриване
  3. Ей, как пък веднъж не ти се получи грозно и не както трябва, при теб няма ли гафове:)))
    Още сега ми се иска едно такова парченце да имаше!

    ОтговорИзтриване

 

Конкурси

Ossigeno НЕ участва в никакви конкурси, без изключения!

Find us on Facebook

Последователи

Translate

Моят списък с блогове