Боровинков чийзкейк


  • При използване на рецепта от този блог, цитирайте източника FEDORCKA.BLOGSPOT.COM С ЛИНК КЪМ РЕЦЕПТАТА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, НАРУШАВАТЕ АВТОРСКИТЕ ПРАВА! СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА СНИМКОВИЯ МАТЕРИАЛ!

чийзкейк с диаметър 16 сантиметра в разкопваваща се форма за торта с височина поне 8 сантиметра

Продукти:
основа:
при мен е от няколко парчета шифон кейк, но можете да си направите блат или пък да използате натрошени бисквити, смесени с краве масло

250 грама маскарпоне, в никакъв случай извара или българското крема сирене!!!
250 грама заквасена сметана
230 грама захар или по ваш вкус
2 чаени чаши боровинки
30 грама желатин на прах
1 чаена чаша вода
по няколко капи есенция ванилия и ром

горен слой
250 грама маскарпоне
5-6 супени лъжици пудра захар или на вкус
1 ампула ванилия на доктор Йоткер

1/2 чаена чаша боровинки за украса


На дъното на тавата нареждам парчетата шифон кейк или просто изпечен блат. Шифон кейкът не е точно пандишпан. Структурата му е по-различна, много е нежен, ефирен и приятно влажен. Аз използвах шифон, защото имах направен кейк, а не ми се печеше блат, та просто си отрязах филии с дебелина около 2 сантиметра. 
В купа смесвам маскарпонете, заквасената сметана, захарта и есенциите. Тук е момента да пробвате как е на сладост, затова не изсипвайте цялото количество захар, а пробвайте. При нужда добавете още. За мен при употребата на желатин сладостта някак се убива, затова предпочитам да е една идея по-сладичко, за да стане после добре. Пасирам боровинките и ги добавям към млечната смес. Разбърквам. Във водата накисвам желатина, за да набъбне, след което на водна баня го разтварям, добавям го към боровинково-млечната смес. Разбърквам добре. Изсипваме сместа върху блата, заравнявам. Оставям в хладилник за около 4 часа, за да стегне, след което го изваждам от хладилника. С нож приплъзвам покрай стените на формата, откопчавам формата и внимателно я отстранявам. Украсявам отгоре с маскарпонете, разбъркано със захарта и ванилията. Отгоре за украса малко боровинки. Връщаме обратно в хладилника за около 30 минути. Кейкът е готов за консумация.



  • При използване на рецепта от този блог, цитирайте източника FEDORCKA.BLOGSPOT.COM С ЛИНК КЪМ РЕЦЕПТАТА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, НАРУШАВАТЕ АВТОРСКИТЕ ПРАВА! СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА СНИМКОВИЯ МАТЕРИАЛ!

Коментари

  1. Ще споделиш ли рецепта за шифон кейк?

    ОтговорИзтриване
  2. Красота! Прекрасен чийзкейк, Ине!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте,чийзкейкът изглежда много добре,но се чудя три пакетчета желатин не са ли много?

      Изтриване
  3. Ей, как пък веднъж не ти се получи грозно и не както трябва, при теб няма ли гафове:)))
    Още сега ми се иска едно такова парченце да имаше!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации